Vällkommen till Nyhamn of Sweden

Med mer än 25 år i branschen vet vi att livet blir lite bättre med kvalitetsprodukter i finaste Merinoull. Våra bäddar, täcken och kuddar är skapade för att ge dig en skönare och mer hälsosam sömn, vila och avslappning. Vårt mål är att höja kvaliteten på varje timme du sover.
Välkommen!

Vårt mål är att höja kvaliteten på varje timme du sover.

Sömnen gör underverk

Sömnen är vår bästa vän som jobbar för fullt åt oss när vi själva behöver vila. Alla levande varelser på jorden behöver sömnen för att vi ska må bra under vår vakna tid. Den ser till att vår kropp och hjärna laddar om, hämtar ny kraft och gör att vi lever ett bättre liv.

Under sömnen varvar kroppen ner, blodtrycket sjunker, pulsen och kroppstemperaturen går ner, andetagen blir färre och musklerna slappnar av. När vi sover arbetar hjärnan med att sortera och spara viktiga intryck och ta bort de som inte behövs. Hjärnan skapar nya nervkopplingar och underhåller de som redan finns, och hjälper oss till nya lärdomar och färdigheter.

Det finns olika sorters sömn.

Under den ytligare sömnen bearbetar hjärnan upplevelser. ”Glädjeförråden” fylls på eftersom de hormoner som gör att vi kan känna välbefinnande och glädje
produceras.

Under djupsömnen tar kroppen igen sig fysiskt.

Immunförsvaret som gör att vi håller oss friskare förstärks, energiförrådet fylls på så vi orkar mer, under detta stadium sker det mesta av centrala nervsystemets återhämtning, minskar produktionen av stresshormoner och blodsockernivån hålls stabil, detta är bra för sunda matvanor eftersom de hormoner som styr om vi är mätta eller hungriga hålls i balans. Samtidigt minskar produktionen av stresshormoner.

Så var rädd om din sömn och låt ullens naturliga egenskaper hjälpa dig med detta.

Ullens fantastiska egenskaper

Ull är det perfekta materialet till sängkläder för den som vill ha en god nattsömn. Ullen sköter nämligen om vår kropp medan vi sover.

Ullen har många fantastiska egenskaper. Merinoull isolerar både mot kyla och värme. Den hjälper på så sätt till att reglera vår kroppstemperatur under tiden som vi sover. Den ser helt enkelt till att vi håller en jämn kroppstemperatur så att vi varken svettas eller fryser under natten. Sängkläder av ull fungerar således lika bra på sommaren som på vintern.

Ullen har en inbyggd förmåga att inte ta åt sig smuts och dåliga lukter. Det beror på att ull innehåller lanolin som bidrar till att materialet är självrenande och bakteriehämmande. Därför behöver vi inte tvätta sängkläder av ylle så ofta, det räcker med att hänga ut och vädra dem, gärna i fuktigt väder. Det gör också att ullen sällan luktar svett efter användning. Du kanske vet att vana skidåkare brukar använda underställ i merinoull istället för syntetplagg.

Ullen fungerar också muskelavslappnande och smärtlindrande. Den mjuka ullen stimulerar våra hudreceptorer, vilket hjälper kroppen att släppa spänningar. Det ger god hjälp för människor som lider av stelhet och smärta i leder och muskler.

Ull tar upp fukt och kan transportera bort den från huden. Det tar lång tid innan vi känner fukt från sängkläder i ren ull. Ull kan suga upp fukt motsvarande 30 procent av sin torra vikt utan att de värmande och kylande egenskaperna påverkas. På så sätt hålls vår hud torr under natten.

Tack vare att merinoullen är så fin och tunn, blir sängkläderna mjuka och behagliga och kliar inte mot kroppen.

Ull brinner dåligt och är därför naturligt flamskyddad. Just därför har brandmän yllekläder närmast kroppen. Men en kraftig fårfäll går det att släcka en eld!

Ull är till 100 procent en naturprodukt. Och dessutom förnybar, eftersom det alltid växer ut ny ull på fåret efter en klippning.

Källa: Wikipedia, Båvens spinnhus, Tordyvel mfl

Registrera er för vårat nyhetsbrev:

No products found which match your selection.